hemsida-nyheter-och-spelningarDen här sektionen är dedikerad till att skriva om spelningar och allmänna nyheter gällande bandet. Att hålla sig uppdaterad är en av de stora höjdpunkterna med att vara ett hängivet fan, för det är ju på så vis man får veta vad som pågår och var man har chans att stöta på sina favoriter. Vi ska försöka att hålla er uppdaterade gällande de senaste nyheterna om The Beeters, och tveka inte med att kontakta oss om du vet något som inte vi vet! (kontaktinfo hittar du under ”Kontakt”)
The Beeters letar efter ny hemmaplanThe Beeters har nu gått ut med att de kommer att leta efter ett nytt ställe att kalla hemma under vintern. I och med stängningen av GMC har de fått utforska nya områden från vad det verkar, men vi tvivlar inte på att de kommer att hitta ett nytt inbjudande ställe att framföra sin musik på – För vem skulle inte vilja att The Beeters var stammisar hos dem? Det om något borde ju dra en stadig publik!

Kanske kommer det att bli någon av de andra jazz- eller blues-klubbarna i Stockholmstrakten som kommer att bli den framtida hemvisten för banden? Var det än blir kommer vi att finnas där på plats för att lyssna på deras musik, så vi kommer att hålla ögonen på dem för att se var det blir av dem.

 The Beeters ger en fantastisk avslutning

Det var många avsked som sades under den sista kvällen på Glenn Miller Café som körde en serie avslutningskonserter för att avtacka sin tid i jazzklubbsvärlden. Efter 17 år på jazzklubsscenen har det blivit dags för den legendariska klubben att läggas upp till försäljning, och medan ägarbytet sker kommer lokalen förmodansvis att stå tom i väntan på ny regim. Det var inte mer än passande hemsida-nyheter-the-beeters-ger-en-fantastisk-avslutningatt det var just The Beeters som stod för underhållningen under den sista kvällen (måndag den 6e juni) eftersom de troget har spelat för klubbens gäster under de senaste 15 åren.

Föreställningen som levererades under den sista kvällen var helt klart känslosam för bandet, men de levererade trots det och spelade med minst lika mycket energi som vanligt. Medan Niklas tog ton och sjöng för fullt stämde publiken upp och sjöng med i refrängerna. Det kommer minst sagt att bli tomt utan klubben, men framförallt utan The Beeters – Och vi hoppas att få se er igen inom en snar framtid!

Glenn Miller Café stänger ned

För den som missat den sorgliga nyheten så stänger Glenn Miller Café ned i början av juni 2016, och det hela handlar helt enkelt om att ett ägarbyte har skett. Eller snarare kommer att ske, för än så länge är det ingen som har köpt lokalen. Det är inte omöjligt att klubben kommer att öppnas igen under ny ägare, men framtiden ser just nu oviss ut eftersom jazzklubbar i stort har blivit utkonkurrerade av den mer opersonliga typen av klubb där all musik spelas från digitala filer ur en högtalare. Det vore synd om alla live-ställen dog ut, så vi hoppas in i det sista på att få höra goda nyheter!

9/4-16 Södernatt på Capitol

Kultföreningen Artist hade i sammarbete med gruv och teknik företaget geotronics en nystart under den 7:e november 2015, och i april hade de sitt andra event sedan nystarten. För eventet, som hette ”A Southern Night at the Capitol”, var det ett sydstatstema för musiken som gällde och The Beeters var på plats för att underhålla. Platsen för eventet var i lokalen för den gamla biograen Capitol i Vasastan, och utöver The Beeters fanns även Roy Hancuff och Mushroom Pickers på plats. Det blev en minst sagt omväxlande kväll eftersom bland annat Rhythm’n’Blues, Honky Tonk och Outlaw Country täcktes in av de tre banden!

Det är vår förhoppning att de tre banden kommer att spela tillsammans igen i framtiden eftersom kombinationen av de tre närliggande musikstilarna kompletterade varandra perfekt. Det var en kväll helt i  vår stil, och vi är säkra på att andra fans av The Beeters också kommer att uppskatta kompotten om tillfälle ges.

27-30/12-15 Mellandagar på GMC

En av de största traditionerna som bandet har är att hålla spelningar under mellandagarna, och Glenn Miller Café har allt som oftast varit platsen som fått avnjuta deras musik. Så var även fallet under 2015, och man har inte tagit ett ordentligt avsked av året förrän man har gjort det tillsammans med The Beeters! Hög energi, trevlig stämning, god mat och den allra bästa musiken – Mycket bättre än så kan det omöjligt bli, och efter 15 år hade de vanan inne och var taggade till max.