Man skulle nästan kunna säga att medlemmarna i The Beeters känns mer som familjemedlemmar än något annat, för efter att ha spelat tillsammans under så många år känns de väldigt sammansvetsade. Som fan känns det också som om man lär känna dem till viss del, och de är (eller har varit) med i andra band som också kan vara en bra idé att kolla upp om man älskar deras musik. De andra banden et cetera som de var (eller är) engagerade i är också njutbara att lyssna på, även om de kanske inte riktigt kan mäta sig med The Beeters! Du kanske också vill lära känna personerna bakom den fantastiska musiken? Det kan du genom att läsa de olika profilerna:

Niklas Gabrielsson

Instrument: Rösten men även Trummor

Niklas tycker om utmaningar och är beredd att sjunga det mesta, och han är även beredd att ta sig an ett trumset eller tamburin om situationen skulle kräva det. Eller om han helt enkelt känner för att rocka loss på trummorna, vilket alltid är en bra anledning att spela lite, samt att han även leder bandet Let’s be Frank.

Robert Östlund Instrument: Gitarr

Robert har lagt ett stort antal band bakom sig och sin gitarr innan han landade hos The Beeters (och Let’s be Frank), som till exempel Bo Kaspers Orkester, Moonray Quintet, Tityo, Blacknuss, Nils Landgren och Salem Al Fakir. Han drev även en klubb under 90-talet kallad Moserobie och fullkomligt nörd-älskar vintage. Han arbetar tillsammans med Ulf på företaget hollandsgoud.nu (som grundades under namnet Hollandscheese).

Vladan Wirant / Gligorijevic

Instrument: Piano

Vladan låter fingrarna flöda över pianot inte bara för The Beeters utan även i andra sammanhang. Några exempel på tillfällen då hans tonsäkra fingrar varit med och bidragit är i musikavdelningen för skivan Skaka galler samt i bandet Let’s be Frank, tillsammans med flera av sina vänner.

Ulf Engström

Instrument: Bas

Ulf har varit med om många äventyr tillsammans med sin bas, till exempel i musikavdelningen för skivan Skaka galler och bandet Let’s be Frank som ägnar sig åt Sinatra-tolkningar. Numer ägnar han sig förutom åt The Beeters åt produktionsbolaget Tonsthlm, vars huvudsakliga fokus ligger på att hitta musik som passar till olika former av rörlig bild.

Krister Ohlsson

Instrument: Trummor

Krister är en riktig veteran när det kommer till New Orleans-musik och har väldigt framgångsrikt trummat sig fram sedan 60-talet. Han har varit med i bland andra Imperial Band, Kustbandet, Slim och Peps och numer återfinner man honom inte bara hos The Beeters utan även hos Swingsters och Jambalaya.

Tord Larsson

Instrument: Tenorsax

Tord är vad man kan kalla en tenormatador, som tar kål på alla tråkiga toner genom att leverera välljudande musik. Utöver sin medverkan i The Beeters ingår han både i Swingsters och Jambalaya (bandet, inte maträtten).

Christer ”Cacka” Ekhé

Instrument: Sax, Rösten och Trumpet

”Cacka” är inte bara en man av många instrument utan även en man som lägger ned sin själ i varenda ett av dem och som har stått bakom framgången för flera olika band. Förutom The Beeters lånar han även ut sina talanger till flertalet andra band, såsom Swingsters och Kustbandet.

De andra banden

 

Swingsters

Hette till en början Sumpens Swingsters när de startades under 70-talet, och det var först under 90-talet som namnet ändrades till Swingsters. De har rest runt större delen av Norden för att spela sin New Orleans-musik och har även varit med på festival i USA. Det är tre av The Beeters medlemmar som även med i Swingsters: Cacka, Tord och Krister.

 

Jambalaya

Ett jazzigt band som precis som en gryta med jambalaya innehåller många olika smaker, för utöver jazz kör de även swing, blues, bebop och mycket annat för att musiken ska bli varierad och rolig att lyssna på. Både Krister och Tord är med och sätter krydda på bandet, så om du gillar dem faller det nog dig i smaken.

Kustbandet

Grundades av Cacka och Kenneth Arnström under 1962 och de har bland annat varit med och spelat under tre Nobelprisgalor. I dagsläget är det enbart Cacka som är med ur The Beeters, men även Krister har tidigare spelat i bandet.

 

Let’s be Frank

Frasen ”let’s be frank” betyder att man ska vara uppriktig, och den är alltså en liten ordvits som de dragit till med eftersom bandet specialiserar sig på att göra just Frank Sinatra-covers. Bandet innehåller flera av medlemmarna från The Beeters, nämligen Niklas, Robert, Vladan och Ulf som spelar Sinatra, och sedan lite till Sinatra.

 

Övriga band som medlemmarna varit med i kan givetvis vara roliga att kolla upp de också, men särskilt Swingsters är enligt oss ett hett tips om du letar efter likartad musik som den som The Beeters själva spelar. Let’s be Frank är också ett bra val, för även om det är Frank Sinatra-musik som står på menyn så har musiken ändå samma energi som The Beeters musik, vilket kanske beror på att såpass många av medlemmarna är med i båda.